Mijn carrière in het schoonmaakbedrijf

cepillo-2-800767-mTien jaar geleden ben ik naar België verhuisd. In het land van mijn afkomst kon ik immers geen werk vinden. Ik had van economie afgestudeerd maar toch kon ik geen baan vinden. Ik voelde me er verschrikkelijk mee omdat ik het gevoeld had dat mijn land mij helemaal niet nodig heeft. Daarom nam ik toen een beslissing om naar buitenland te gaan. In het begin had ik geen flauwe idee voor welke land te kozen.

Eindelijk heb ik voor België gekozen omdat ik over dit land zo veel goede dingen heb gehoord. Ik kon een paar mensen die al in Vlaanderen werkten en ze waren heel tevreden. Aan de andere kant kon ik geen Nederlands dus ik kon mijn beroep niet uitoefenen. Daarom heb ik mijn eerste baan in een schoonmaakbedrijf gevonden. Het was namelijk de enige baan die ik zonder grondige kennis van Nederlands kon vinden.

In het begin bemoeide ik zich me met algemene schoonmaak. Het was geen gemakkelijk werk maar gelukkig kon ik veel verdienen. In de loop der tijd ben ik echter een specialist geworden en ik kon betere opdrachten krijgen. Zo hield ik met bijvoorbeeldschoonmaak na brand bezig. Zulke diensten zijn niet goedkoop en ik kon redelijk veel verdienen. Ik was dus tevreden met mijn werk. Maar toch wilde ik iets anders doen.

Ik wilde op het kantoor werken, in mij beroep. Daarom heb ik me voor een cursus Nederlands ingeschreven om na twee jaar van studeren bijna vlot Nederlands te spreken. Zo kon ik een ander werk vinden. Ik wilde iets met economie doen omdat ik toch van economie had afgestudeerd. En dat is gelukt! Ik heb een baan in een… schoonmaakbedrijf gevonden maar toch op het kantoor.

Ik was geen schoonmaker meer maar een marketing manager. Ik heb zelfs mijn eigen bureau gekregen! Toen voelde ik me bijzonder tevreden en ik werd me ervan bewust dat het een uitstekende beslissing was om naar België te verhuizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *