Kunt u zich eigen woning veroorloven?

neo-classical-doors-1344802-mHet zou het moeilijk zijn om een jonge mens te vinden die van geen eigen woning droom. Een eigen woning is immers een soort symbool van volwassenheid en onafhankelijkheid. Als iemand over eigen woning beschikt betekent het dat hij helemaal onafhankelijk is. Dat is iets meer dan een kot waarvoor ouders elke maand betalen – een eigen woning is een soort symbool van een bepaalde status. En van deze status dromen meeste jonge mensen.

Helaas is het echt moeilijk om de droom te realiseren. Woningen zijn immers ongelooflijk duur en het is echt moeilijk om zich zoiets te veroorloven. Het is nog moeilijker in het geval van jonge mensen die meestal over weinig geld beschikken. Natuurlijk hebben jonge, goed opgeleide mensen geen groot probleem om een goede baan in ons land te vinden maar om een goede woning te kopen moet men niet alleen goed verdienen maar ook wat besparen. En besparen hebben jonge mensen helaas meestal zeer moeilijk.

In deze situatie is er echter een oplossing – men kan een woning op afbetaling kopen. Op deze manier kan men een woning aanschaffen zonder daarvoor jarenlang te besparen. Men hoeft dus in deze situatie niet te wachten om naar een eigen woning te verhuizen. Deze oplossing is inderdaad zeer populair onder jonge mensen die redelijk veel verdienen en zeker van eigen toekomst zijn.

Echter, men mag niet vergeten dat we in Europa een grote crisis hebben en dientengevolge het zeer moeilijk is geworden om een lening te krijgen. Dit probleem betreft ook hypothecaire leningen die bijzonder populair zijn onder mensen die van plan zijn om een eigen woning aan te schaffen. Banken zijn daarvan bewust geworden dan men echt veel geld moet verdienen om zich een woonkrediet te veroorloven en ze doen vandaag de dag alles om te checken om een bepaald kandidaat zo’n leningkan krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *