Ik ben zelfstandig!

13_12_6_prevMijn vader is een uitbater. Al twintig jaar voert hij zijn eigen zaak – een bouwbedrijf. Het is geen groot bedrijf maar toch een kleine en hoog gespecialiseerde onderneming. Hij heeft veel vaste klanten en daarom ook geen problemen met geld. Daarom heb ik een beslissing genomen om ook een werknemer van mijn vader te worden. Ik heb voor het werk van een vrachtwagenchauffeur gekozen.

Het bedrijf van mijn vader beschikt namelijk over twee vrachtwagens. Ik wilde een chauffeur worden omdat ik in geen typische bouwwerken wilde werken. Dat leek me gewoon saai te zijn. En het werk van chauffeur leek me uitstekend te zijn. Het is interessant en bovendien ben ik een grote liefhebber van auto’s. Trouwens kan ik redelijk veel verdienen. Ik kan ook zeker zijn dat ik zonder problemen een vacature in een ander bedrijf zou kunnen vinden.

Toch mag ik niet zeker zijn dat ik geen ruzie met mijn vader zou hebben. Ik mag niet zeker zijn dat ik tot het einde van mijn leven in het bedrijf van mijn vader zal werken. En er zijn toch bijzonder veel transportbedrijven die chauffeurs nodig hebben. Daarom voel ik me min of meer zelfstandig hoewel ik in het bedrijf van mijn ouders werk. Ik heb hekel aan jonge mensen die in bedrijven van zijn ouders werken en zitten daar niets ze doen.

Ze kennen geen echt leven en hebben geen kwalificaties. Ik wilde anders zijn en zo is het me gelukt. Elke dag werk ik hard om mijn salaris te verdienen. Men mag toch niet vergeten dat ik geen gewone chauffeur ben. Ik doe geen internationale ritten maar toch rijd ik meestal op bouwplaatsen. Het is zeer moeilijk om daar te manoeuvreren. Dat kan ook gevaarlijk zijn, vooral als ik bij afbraakwerken rijd.

Dan hoef ik bijzonder voorzichtig te zijn. Bovendien moet ik voorzichtig rijden om mijn vrachtwagen niet te beschadigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *