Het gezonde verstand voor de auto’s

1958-chevrolet-2-881314-mSommige mensen hebben geen gezond verstand voor de auto’s. Ze hebben geen kennis van dit thema maar toch kopen ze auto’s zonder hulp van iemand die ervan wat kaas heeft gegeten. En zo kunnen ze dus een rotauto kopen die een kern van veel problemen zal zijn en voor zijn eigenaar heel duur zal zijn. Ik kan deze mensen niet verstaan. Is het toch schaamte om een advies aan een specialist aanvragen.

Eigenlijk hoeft het geen specialist te zijn maar een liefhebber van auto’s die iets erover weet. Zo’n iemand zal zeker weten welke merk beter is en zal op de hoogte met de na- en voordelen van de motors zijn. Integendeel horen ze naar adviezen van toevallige mensen die geen specialisten zijn. En zo horen ze van een buurman dat dieselmotors beter zijn dus ze kopen een diesel. Ze horen dat een bepaalde merk slecht is dus ze kopen het niet.

Maar het is niet gebaseerd op een echte kennis maar op toevallige ervaringen van toevallige mensen die soms zelfs niet weten hoe men met een auto zou moeten omgaan. En op even stomme manier verkopen ze de auto’s. Omdat ze altijd geloven dat hun auto perfect is willen ze altijd bijzonder veel geld voor die krijgen. Ze gaan naar een autoopkoper die het dichts van hun huis is en verkopen de auto zonder speciale vragen.

Dat maakt hen niet uit dat andere autoopkopers iets meer zouden kunnen betalen. Ze vertrouwen de autohandelaar op zijn woord. En die kan toch liegen en zeggen dat de auto in geen goede toestand is en daarom minder waard. Het is toch zeer belangrijk om een goede autoopkoper te vinden, een vertrouwbare persoon die ons zal helpen met het verkopen van de auto.

Natuurlijk moet die persoon iets aan ons verdienen maar dat moet niet met liegen gepaard gaan. Als je dus een persoon kent die geen kennis van auto’s heeft probeer dan hem te helpen met het kopen en verkopen van zijn auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *