Gereedschappen en werktuigen

-1440346-2-mAl twintig jaar ben ik een winkelier. Ik heb mijn eigen winkel met gereedschappen voor vaklui. Het is een goede sector omdat er altijd veel klanten voor dit soort dingen zijn. Vaklui hebben toch veel gereedschappen nodig. Eerlijk gezegd zijn immers moderne gereedschappen niet zo duurzaam. Na een paar weken van intensief gebruik gaan zijn vaak kapot en zo heeft een vakman nieuwe nodig.

Ik ken persoonlijk bijvoorbeeld veel electriciens die goede specialisten zijn. En inderdaad lopen ze bijna elke maand langs om een paar nieuwe schroevendraaiers te kopen. Soms is het zelfs meer dan “een paar” schroevendraaiers. Er zijn toch veel soorten schroevendraaiers met kruiskopschroevendraaiers als voorbeeld. En elke electricien heeft toch een paar exemplaren van elk soort nodig.

Een vriend van mijn die een erkend installateur is, heeft me ooit gezegd dat hij nu tenminste twee kruiskopschroevendraaiers heeft om elektrische installatie in een woning te vernieuwen. In het geval van een groot huis gaat dit cijfer natuurlijk omhoog – soms heeft hij zelfs vier of vijf schroevendraaiers nodig. Hij voegde ook toe dat de situatie in het verleden helemaal anders was.

Tien jaar geleden waren alle soorten gereedschappen veel duurzamer. Hetzelfde verschijnsel zag hij ook in het geval van werktuigen zoals boormachines. Aan de ene kant hoef ik dus geen angst te hebben voor het gebrek aan klanten. Maar aan de andere kant vind ik het teleurstellend dat de kwaliteit van gereedschappen en werktuigen zo is veranderd. Ik hoop erop dat het alleen maar een tijdelijke situatie is.

Ik schaam me toch dat ik zo slechte producten verkoopt. Ik wil graag gereedschappen en werktuigen van de hoogste kwaliteit verkopen. Ik ben immers zeker dat meeste klanten liever duurdere maar toch duurzamere gereedschappen zouden willen kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *